PERUSTIETOA KISAMATKOISTA UIMAREILLE JA HEIDÄN HUOLTAJILLEEN

TÄSTÄ pääset tutustumaan seuran yhteisiin uintikilpailujen ilmoittautumisohjeisiin ja kilpailukäytäntöihin.

Kilpauintiseurana käymme kisamatkoilla noin kerran kuukaudessa uintikauden aikana. Matkat suuntautuvat yleensä lähikaupungeissa järjestettäviin kisoihin. Näiden lisäksi uimari voi osallistua myös valtakunnallisiin Rollo -uinteihin (paikkakunta vaihtelee), IKM kilpailuihin sekä nuorten ja aikuisten SM kilpailuihin.

Kilpaileva uintiurheilija tarvitsee lisenssin useimpiin kilpailuihin. Blue Cardin voi lunastaa Uimaliiton kotisivujen kautta. Sivulta löytyy myös hinta- ja lisätietoa lisenssistä. Tutustu lisenssiin TÄSTÄ. Huolehdi myös tapaturmavakuutuksesta, joka kattaa kilpailutoiminnan.

Kilpailuihin osallistuttaessa omavastuuosuus on 20 € / kilpailu / kilpailija. Kilpailumaksu sisältää starttimaksut ja matkakulut. 

Kilpailumatka tehdään  pääsääntöisesti seuran vuokraamalla linja-autolla tai kimppakyydein. Kilpailut ovat yleensä aina yksipäiväiset ja ne pidetään joko lauantaina tai sunnuntaina. Matka alkaa uimahallilta erikseen ilmoitettava aikataulun mukaan, josta tiedotetaan uimareille ennen kisoja. Matkat sisältyvät uimareilta perittävään perusmaksuun, joten ensisijainen matkustustapa on joukkueena  liikkuminen.  Jos jostain syystä kuitenkin haluatte mennä omalla autolla, niin seura ei korvaa näitä kuluja ja lisäksi valmentajalle on asiasta ilmoitettava  hyvissä ajoin. Myös kisapaikalla on oltava viimeistään verryttelyn alkaessa, eli noin tunti ennen varsinaisen kisan alkua.

Kisamatkoilla on yleensä linja-autossa tilaa myös uimareiden vanhemmille (5-10 paikkaa). Mikäli haluat lähteä kannustamaan uimareitamme ja seuraamaan oman lapsesi suorituksia, niin seuran jäsenenä pääset kyytiin veloituksetta.

Kisamatka päättyy uimahallille. Koska kisojen päättymisaikaa + ruokailua ei etukäteen voi tarkasti määrittää, niin paluuaika uimahallille vaihtelee tilanteen mukaan. Eli hakuaika hallilta on syytä varmistaa uimarilta, tai mikäli hänellä ei ole puhelinta, niin sitten valmentajalta / matkanjohtajalta. Järjestävän uimaseuran kotisivuilta löytyy yleensä alustava aikataulu ( kuten myös kisojen osallistujaluettelokin), josta löytyy kisan loppumisaika suuntaa-antavasti.