VARUSTEET JA VÄLINEET UINNISSA

Uintiharrastus on helppo aloittaa, et tarvitse aloittaaksesi suuria varustehankintoja. Uima-asu, lasit ja uimalakki riittävät. Lisäksi mukaan harjoituksiin tarvitaan juomapullo, pyyhe ja peseytymisvälineet. Varusteita saa urheiluliikkeistä ja isoimmista uintikilpailuista. Varusteista kannattaa kysyä lisää omalta valmentajalta.

Uima-asu
Hyvän uima-asun tärkein ominaisuus on mukavuus; puku ei saa kiristää eikä hangata. Uimapuvun / -asun tulisi olla kuivana tiukka ja napakka. 

Uimalasit
Uimalasit lisäävät uinnin mukavuutta ja turvallisuutta. Niiden avulla näkee mitä vedessä tapahtuu, millaisia liikkeitä uimari uidessaan tekee sekä pienentää riskiä törmätä seinään tai muihin uimareihin. Uimalaseja on monen muotoisia ja -värisiä. Lasien oikea muoto löytyy parhaiten itse kokeilemalla. Uimalasit kannattaa säilyttää erillisessä kotelossa / pussissa, jotta lasit eivät naarmuunnu ja mahdollinen huurteenestokäsittely ei mene pilalle.

Uimalakit
Uimalakilla pidetään hiukset poissa silmiltä ja altaasta.  Kastumiselta se ei hiuksia suojaa. Uimalakkeja on saatavilla erilaisista materiaaleista; lycrasta, lateksista ja silikonista.

Apuvälineet
Varkauden Uimareiden harjoituksissa käytetään erilaisia apuvälineitä tekniikkaharjoittelussa ja harjoitusten tehostamisessa. Tavallisimpia harjoituksissa käytettäviä apuvälineitä ovat potkulauta, räpylät, "pullarit" ja erilaiset vastukset. Seuralla on hyvä välinevalikoima, näin uimarit saavat harjoituksiinsa tehoa ja vaihtelua.